sziasztok,
új vagyok itt a fórumon is és új vagyok a robogózásban is. Nemrég vettem egy Yamaha Vino 2 ütemű robogót, amellyel melóba járok jó idő esetén (ez napi 55km). Első körben nem tetszett, hogy lassan gyorsul induláskor, ezért tettem bele új görgőket (5.5g) és mivel gyorsulás közben (full gáz) 30-40km-es tempó között megpörgött a kuplung, tettem bele erősebb rúgókat (most is megpörög, de induláskor vagy 20-30 között

). Az új kuplungot már megrendeltem (107mm-es új 107-es haranggal együtt). A moci jobban gyorsul és jobban ugrik, de viszont igazán csak 40 fölött kezd el nagyon húzni és olyan max. 65km/h nál van a végsebessége (görgőcsere előtt 70+ is volt). Namost a kérdésem az lenne, hogy miképpen tudnék rajta annyit húzni, hogy ne legyen sok pénzbe, de egy picit jobban menjen (kicsit jobban gyorsuljon és egy picit többel menjen). Az lenne fontos, hogy a gyári tengely, karbi stb. megmaradhasson, csak 1, max2 alkatrész cseréjével szeretném megoldani, és azt sem szeretném, ha nagyon többet fogyasztana (most olyan 2,8l/100). Gondoltam egy 70ccm vashengerre, de ahhoz valszleg más alkatrészeket is cserélni kell. Mostanában kipufban gondolkozom, szemezgetek egy LeoVince SP3-al (nem tudom, hogy ha ilyen kipufra váltok, kell-e a karbiban cserélni valamit, vagy hogy a variátort nagyon után kell-e hangolni?).
Amit el szeretnék érni: kb. 70-75km/h végsebesség, jól ugorjon ha zöldre vált a lámpa, 3,2l/100 fogyasztásnál ne legyen több (igazábol a max. 3 lenne a nyerő).
Hozzáértők véleményét kérném, hogy mit csináljak, mert nem szeretnék fölöslegesen sok pénzt elherdálni.!